Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Православний табір «Анфілада на Дністрі» розпочав свою роботу

14 липня, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона на березі р. Дністер поблизу Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря розпочав роботу православний табір для дітей та молоді «Анфілада на Дністрі». Безпосередніми організаторами табору є священики Жмеринського благочиння на чолі з настоятелем храму святої великомучениці Параскеви села Мала Жмеринка архімандритом Аркадієм (Сенчуківським). Цікаві заходи, конкурси, ігри, паломницькі поїздки для 75 дітей організовують 14 дорослих, серед яких священики і педагоги, спеціалісти з організації туристичного відпочинку, медики і повари.

Кожен день у таборі насичений подіями. Щодня діти по черзі читають ранішні і вечірні молитви, вже встигли побувати на недільному богослужінні у Лядівському монастирі. Один зі священиків, які допомагають о. Аркадію, ієрей Олег Волкотруб провів чудову екскурсію монастирем. Після екскурсії всі купалися в монастирському джерелі. За перші кілька днів у таборі проведено низку цікавих бесід на духовні теми. Серед них «Гріх і праведність» «Сила молитви», «Церковна архітектура».

Діти вже не один раз мали змогу проявити свої творчі таланти. Зокрема яскравою була презентація кожного з чотирьох загонів, яким самі діти дали такі назви: «Промені надій», «Оксамитовий човен», «Чайка» і «Кока-кола». Цікаво пройшов театральний вечір. Творчі здібності проявилися і в конкурсі на будівництво найкращого будинку з піску.

Попереду ще багато днів, які діти проведуть разом із користю для душі і тіла. Їх не засмучує навіть дощик. який вже двічі встиг намочити їх у таборі. Головне, що їм весело і цікаво бути разом. А все інше – влаштує Господь. Очікується, що табір незабаром відвідає цікавий гість з Києва, також до «Анфілади» завітає митрополит Вінницький і Барський Симеон.