Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. На храм УПЦ в Коломиї зазіхають вже не лише уніати, але й розкольники


18 червня  відбулась нова спроба захоплення храму Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Коломия, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Івано-Франківської єпархії.

18 червня ситуація навколо храму Благовіщення Пресвятої Діви Марії у місті Коломия знову загострилася.

Група людей, які здебільшого ніколи не ходили до Благовіщенського храму у Коломиї, спробували провести так звані парафіяльні збори і таким чином оформити перехід громади УПЦ під юрисдикцію «УПЦ КП». На чолі цих зборів стали представники місцевої влади. Зокрема, повноваження головуючого на цьому нелегітимному заході взяв на себе керівник Коломийського міського комітету профспілки працівників державних установ Реп`ях М.М.. До цього часу ніхто цього чиновника під час молитви у Благовіщенському храмі не бачив.

Справжні ж парафіяни храму (на відміну від представників місцевих ЗМІ), як і настоятель парафії, про збори не були попереджені і тому участі в них не приймали.

Після повідомлення про дану провокацію з боку чиновників і прихильників «УПЦ КП» того ж дня більшість громади, на чолі з настоятелем протоієреєм Василем Кобельським, провела вже справжні збори членів парафії і документально засвідчила, що не має наміру переходити ані в унію, ані в розкол. 215 парафіян Благовіщенського храму висловились за збереження релігійної громади у підпорядкуванні канонічній Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Тож, попри завіряння керівників міста та застереження правозахисних організацій ситуація навколо православного храму в Коломиї залишається напруженою. Вірян не впускають до церкви, а греко-католики та розкольники з «УПЦ КП» наввипередки намагаються заручитися підтримкою чиновників, щоб привласнити церковну споруду. При цьому ці релігійні діячі не гребують ані брехнею, ані погрозами, ані відкритими закликами до релігійної ворожнечі.