Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Під час перебування на Львівщині митрополит Симеон оглянув православні храми єпархії


20 червня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав храми Дрогобицького благочиння Львівської єпархії Української Православної Церкви. Зокрема, владика Симеон завітав до храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Борислав. Архіпастир зустрівся зі священиками, які служать на парафії. Вони розповіли владиці історію храму, а також, що місто Борислав єдине в світі, яке розміщене на промисловому нафтогазовому та озокеритному родовищі з численними джерелами мінеральних і лікувальних вод. До речі, відвідуючи будинки місцевих мешканців, вінничани помітили, що деякі господарі окрім звичних сільськогосподарських промислів вирощування фруктів та овочів видобувають нафту кустарним способом.
Після цього митрополит Симеон відвідав храм апостола Андрія Первозванного у смт. Східниця. Владика поспілкувався з настоятелем отцем Романом та помолився перед святинями храму.
Цього ж дня вінничани відвідали місто Дрогобич та храм преподобного Іова Почаївського. Настоятель храму отець Миколай розповів владиці Симеону та супроводжуючим історію будівництва храму, а також про непрості стосунки з іншими конфесіями.
Прес-служба Вінницької єпархії