Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального відділу УПЦ звершив молебень для військових медиків перед мощами преподобного Агапіта Печерського


 14 червня, у день пам’яті преподобного Агапіта Печерського, голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами і іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин за багаторічною традицією у Ближніх печерах Святої Успенської Києво-Печерської Лаври звершив молебень перед мощами преподобного Агапіта Печерського для військових лікарів. Про це повідомляє сайт Синодального військового відділу УПЦ.

Разом з архієреєм перед мощами молилися викладачі, працівники та слухачі старших курсів Української військової медичної академії. Після молебню митрополит Августин звернувся до військових лікарів з напутнім словом та розповів про святих цілителів Печерських.

Потім, у храмі на честь Всіх преподобних отців Печерських за заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди Дня медичного працівника митрополит Августин вручив відзнаки Синодального відділу Української Православної Церкви «Віра Мужність Честь» ІІ ступеня начальнику УВМА полковнику м/с Савицькому В.Л., начальнику кафедри військової фармації полковнику м/с Шматенку О.П. та доценту тієї ж кафедри підполковнику м/с Соломенному А.М.

Нагадаємо, до Дня медика Сєверодонецька єпархія передала до пологового відділення Центральної міської лікарні Лисичанська дороговартісне медичне обладнання.