Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбувся православний благодійний фестиваль «Божі діти»

Захід зібрав дітей, які потребують допомоги, із усіх єпархій Української Православної Церкви та благодійників, які можуть їм допомогти.

6 червня 2017 року, у Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України у місті Києві відбувся православний благодійний фестиваль для дітей «Божі діти». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком концерту Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з вікарієм Київської Митрополії, намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополитом Вишгородським і Чорнобильським Павлом розповіли представникам ЗМІ про мету заходу та те, яким чином Церква сьогодні допомагає дітям.

“Цей фестиваль доброти і дитинства під назвою “Діти Божі” має на меті послужити дітям і показати приклад усім іншим що, про дітей треба піклуватися, тому що це наше майбутнє. Як ми про них будемо старатися піклуватися, так і вони нам віддячать у майбутньому”, – наголосив Його Блаженство.

Зокрема, на брифінгу було приділено увагу проблемі сирітства та допомозі дитячим будинкам.

Захід, присвячений Дню захисту дітей, який відзначається 1 червня, відкрив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Він звернувся до усіх присутніх з вітальним словом, у якому наголосив, що діти – це найбільший Божий дар, та побажав усім Божої допомоги та здоров’я.

Потім до гостей звернувся і намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Слід зазначити, що сам захід проходив за підтримки братії святої обителі.

Під час концертної програми для гостей виступали творчі колективи, заслужені й народні артисти України та спортсмени параолімпійської збірної України.

Наприкінці заходу Його Блаженство відзначив благодійників, які долучилися до організації фестивалю та допомагають дітям, орденами Української Православної Церкви Почаївської ікони Божої Матері.

Організатори фестивалю подякували Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за підтримку та нагородили Його, а також намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла і насельника Лаври ієромонаха Гліба Казьмирука сертифікатами та нагородами «Благодійник року».

Опісля концертної програми для дітей та дорослих була організована святкова трапеза.