Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархіальна рада затвердила план заходів на липень

27 червня в управлінні Вінницької єпархії під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося чергове засідання Єпархіальної ради. Було обговорено низку заходів, які заплановані у Вінницькій єпархії на липень, і затверджено план їх проведення.
Найближчим із заходів стане перебування у єпархії з 1 по 8 липня чудотворної ікони Божої Матері «Святогірська» зі Свято-Успенської Святогірської Лаври. Святиня прибуде на Вінниччину з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у рамках відзначення в Україні річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира.
Єпархіальна рада затвердила графік перебування Святогірської ікони у Вінницькій єпархії. Зокрема зустріч святині відбудеться 1 липня о 16.00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці за участі міського духовенства на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном. Ікона відвідає усі благочиння єпархії та візьме участь у загальноєпархіальній Хресній ході, яка відбудеться у м. Калинівці 8 липня на честь Калинівського чуда. З детальним графіком перебування Святогірської ікони Божої Матері у Вінницькій єпархії можна ознайомитися за посиланням.
Єпархіальна рада ознайомилась з планом проведення 4 липня у м. Вінниці регіонального семінару Синодального відділу УПЦ «Місія у справах сім’ї», присвяченого питанням сімейного виховання, а також запровадженню програми наставництва у роботі з дітьми-сиротами у дитячих будинках. У семінарі візьмуть участь священики і їх дружини з Вінницької, Могилів-Подільської та Тульчинської єпархій.

Єпархіальна рада обговорила також участь духовенства і вірян у традиційних заходах з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, які пройдуть 27-28 липня у м. Києві.

Митрополит Симеон та члени Єпархіальної ради ознайомилися також з планом проведення єпархіальних дитячих таборів «Зіновинські отрочата» (с. Шевченка Літинського району) та «Анфілада» (на березі Дністра, поблизу с. Лядова Могилів-Подільського району).

Прес-служба Вінницької єпархії