Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У кафедральному соборі звершено заупокійне богослужіння з нагоди 10-ї річниці з дня смерті митрополита Макарія (Свистуна)

1 червня виповнюється 10 років з дня блаженної кончини колишнього керуючого Вінницькою єпархією Високопреосвященнішого митрополита Макарія (Свистуна). У зв’язку із тим, що день його смерті (4 червня) цього року припадає на свято Святої Трійці, пам’ятне богослужіння було перенесене на 1 червня.
Цього дня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці була звершена заупокійна Божественна Літургія. Очолили богослужіння митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній та митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владикам співслужили священики, які несли послух помічників владики Макарія, а також міське і соборне духовенство, гості у священному сані. За богослужінням молились Народні депутати України та духовні чада митрополита Макарія.
По закінченні Літургії відбулась панахида на могилі спочилого архіпастиря. Після цього митрополит Симеон виголосив слово, в якому вказав на особливий внесок та понесені труди владики Макарія на благо Церкви Христової.
Прес-служба Вінницької єпархії