Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ. Тисячі віруючих пройшли молитовною ходою до джерела святого великомученика Іоанна Сочавського

Цього дня місцева Свято-Іоаннинська парафія відзначає престольне свято

15 червня 2017 року, в день пам’яті святого великомученика Іоанна Сочавського, в м. Білгород-Дністровськ відбулися святкові заходи з нагоди престольного свята місцевого храму. Урочистості очолив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, передаєІнформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Одеської єпархії.

Разом з вікаріями Одеської єпархії єпископами Овідіопольським Аркадієм, Южненським Диодором і Болградським Сергієм, а також численним духовенством Його Високопреосвященство звершив святкову Літургію.

За традицією після закінчення богослужіння відбувся хресний хід від храму до джерела на честь святого великомученика Іоанна Сочавського. Протягом всіх 3,5 кілометрів тисячі віруючих на чолі з архіпастирем підносили старанні молитви до Господа, просячи Його дарувати багатостраждальній Україні мир і благополуччя.

Після прибуття на джерело Преосвященний владика очолив святковий молебень, під час якого тисячі людей також молилися про мир в нашій країні, про церковну єдність і про подолання ворожнечі та ненависті.

У своєму архіпастирському слові митрополит Агафангел привітав усіх з цим святковим днем, зазначивши, що більше 7 століть православні християни вшановують пам’ять святого великомученика Іоанна Сочавського, який не зрікся віри в Христа, незважаючи на люті муки, яким піддали його в цих краях. “Нині ми переживаємо нелегкі часи, але дивлячись на подвиг святого Іоанна Сочавського, ми вчимося бути стійкими у вірі, не боятися гонінь на церкву, зберігати чистоту православ’я. Віримо, що сьогодні цей славний угодник Божий молився разом з нами про мир в Україні, про процвітання нашого краю, про церковну єдність”, – сказав митрополит.

Архієрей відзначив, що в це свято не тільки православні українці зібрані в Білгород-Дністровському, а й представники різних народностей. Взяв участь в богослужінні та хресній ході й Генеральний консул Румунії в Одесі пан Еміль Рапчя. «Ця наша спільна молитва стала ще одним свідченням єдності світового Православ’я, коли віра в Христа зближує православні народи, зміцнюючи дружбу і співробітництво», – підкреслив владика Агафангел.

На завершення урочистостей для всіх учасників Хресного ходу була підготовлена святкова трапеза.