Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбулося молитовне стояння біля стін обласної адміністрації

18 травня біля стін обласної державної адміністрації, відбулося молитовне стояння духовенства та вірян Рівненської і Сарненської єпархій УПЦ.
Своїм молитовним стоянням люди висловилися проти прийняття депутатами Верховної Ради України скандальних антицерковних законів №4128, який може узаконити «церковне рейдерство», та законопроекту № 4511, який покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву та передбачає державний контроль у її справах.
І, ще, віряни УПЦ Рівненської області збентежені діями деяких депутатів Рівненської обласної ради, а саме Савчука О.І. та Кроки В.І., якими було внесено проект рішення на розгляд депутатів обласної ради про заборону реєстрації статутів Української Православної Церкви.
Духовенством, на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Олександром Єгоровим, було звершено молебень з акафістом Воскресінню Христовому.
До учасників молитовного стояння вийшли представники влади, протоієрей Олександр зачитав звернення митрополита Варфоломія до Голови Рівненської ОДА та Рівненської обласної ради.
Звернення митрополита Анатолія зачитав благочинний церков Костопільського району архімандрит Іларіон (Клебан).
Маємо надію на те, що наші можновладці дослухаються до голосу Церкви, до голосу народу України і будуть займатися тими справами, на які вони покликані Богом та їхніми виборцями.