Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПРАГА. Звернення Блаженнішого Митрополита Чеських Земель і Словаччини Ростислава до Президента і Голови Верховної Ради України


Ваше Превосходительство!

Православна Церква Чеських земель і Словаччини – одна з Церков у родині Помісних православних автокефальних Церков, духовно яка очолює православних віруючих на території Чеських земель і Словаччини. Українська Православна Церква Московського Патріархату вважається єдиною канонічною православною церквою на території України. Наші Помісні Церкви не пов’язані територіально межами, але пов’язані глибокими історичними тісними відносинами.

Ми дуже близько до серця сприймаємо те, що відбувається сьогодні з нашим братнім народом України і хвилюємося про майбутнє святого Православ’я і канонічної Церкви. Нас глибоко непокоїть намір Верховної Ради України поставити на порядок денний свого засідання законопроект №4218 для внесення змін до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та законопроект №4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою країною-агресором».

Ми вважаємо, що прийняття зазначених законів підірве засади релігійної свободи та рівності Церков і релігійних організацій на Україні й підніме нову хвилю напруженості і дестабілізації в українському суспільстві. Ми впевнені та віримо, що Українська Православна Церква, очолювана Його Блаженством Онуфрієм, Митрополитом Київським і всієї України, представляє патріотичну позицію і, як любляча своє чадо мати, намагається допомогти її народу відвернути громадянський конфлікт та домогтися миру.

Ваше Превосходительство, молячись Господу, ми вимагаємо відкликання цих законопроектів, прийняття яких матиме негативний вплив на весь український народ.

+ РОСТИСЛАВ,
Архієпископ Прешевській,
Митрополит Чеських земель і Словаччини