Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НОВА КАХОВКА. Останки воїнів було віддано землі

В День пам’яті за ініціативи військово-патріотичного клубу «Каховка» під час пам’ятного мітингу відбулося поховання останків воїнів-визволителів, які загинули, визволяючи наш край. За словами Почесного президента клубу «Каховка» Анатолія Обельця, останки були знайдені під час пошукових робіт в зоні наступу 301-ї стрілецької дивізії, в напрямку удару Каховка – Плодове – Ключове.
Керівництво міста, духовенство, депутати, керівники підприємств, установ, учнівська та студентська молодь, всі, кому дорога пам’ять тих людей, які віддали життя за мирне майбутнє, зібралися у парку Слави.
До громади звернувся міський голова Володимир Коваленко, який наголосив: «У всій країні нині в храмах, оселях, наших серцях горить свіча пам’яті. Пам’яті про страшну і героїчну війну. Мільйони загиблих за наше з вами право жити. І ми повинні бути вдячними… Пам’ятаймо кожного, хто віддав а нас життя. І без імен вони для нас Герої!». Слово під час мітингу взяв голова ради ветеранів Дмитро Папуша.
Преосвященніший єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет звершив літію, після якої останки воїнів було віддано землі.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх полеглих за Україну в роки Другої світової і нині.
Тих, хто за велінням серця займається благородною справою пошуком полеглих солдатів, міський голова нагородив медаллю «За збереження історії».
Наприкінці заходу присутні поклали квіти до Вічного вогню та на могилу воїнів, які спочивають з миром, поховані у рідній землі.