Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпископ Нафанаїл звершив освячення престолу храму в селі Зубильне

6 травня, у селі Зубильне Локачинського району урочисто освятили престол храму Різдва Пресвятої Богородиці, спорудженого силами громади на місці старої, знищеної у 1957 році сільської церкви. Будівництво тривало дев’ять років, освячення звершив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл.
Під час Богослужіння владиці співслужив благочинний Локачинської округи протоієрей Анатолій Собуцький, священики благочиння та помічники єпископа архімандрит Афанасій та ієромонах Паїсій, з супроводжуючим співом хору Свято-Пантелеймонівського храму Луцька «Уміленіє».
Єпископ Нафанаїл привітав присутню громаду та численних паломників з визначною подією та вручив духовенству Локачинського благочиння священицькі нагороди. Серед них: протоієреї Роман Гринюк та Яків Муляр, яких було відзначено митрами; протоієреї Василій Дем’яновський та Володимир Бірук отримали наперсні хрести з прикрасами. Священика Іоанна Комарова було зведено у сан протоієрея, а отець Віктор Свиридюк отримав в нагороду золотий наперсний хрест.