Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем взяв участь у заходах з нагоди 72-гої річниці Великої Перемоги

8 та 9 травня у Кривому Розі пройшли урочисті заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, а також 72-гій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

9 травня тисячі дорослих і малих криворіжців прийшли на урочистий мітинг та святковий парад, який відбувся біля Меморіального комплексу на проспекті Миру в Металургійному районі, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв і віддати данину поваги ветеранам Великої Вітчизняної війни.

На запрошення міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула в урочистостях взяв участь Керуючий Криворізькою єпархією митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

Серед учасників урочистостей були ветерани війни, колишній міський голова Юрій Любоненко, народні депутати України Олександр Вілкул, Костянтин Павлов, Андрій Гальченко, Дмитро Колєсніков, Костянтин Усов, голови районних рад, керівники підприємств, контролюючих та правоохоронних органів міста, представники громадських організацій.

Учасники почесної президії урочисто пройшли по проспекту Миру, поклали квіти до стели героїв АТО, пам’ятника воїнам-афганцям і пам’ятника Невідомому солдату.

Після церемонії покладання квітів біля монумента «Перемога» відбулося запалення 10 смолоскипів, які символізують десять полків, які визволяли Кривий Ріг, після чого відбувся святковий парад.

У святковій ході крокували курсанти Криворізького коледжу Національного авіаційного університету, учні Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, курсанти Донецького юридичного інституту МВС України, курсанти Криворізького факультету Дніпропетровського університету внутрішніх справ, представники Криворізької міської організації ветеранів прикордонних військ, ветерани та бійці АТО, ветерани Другої світової війни, полісмени міста та муніципальний духовий оркестр. Очолював урочисту ходу легендарний танк Т-34, який брав участь у визволенні Кривого Рогу і дійшов до Берліна.

Після закінчення офіційної частини ветерани та учасники святкового заходу мали можливість помолитися в пам’ятній каплиці Великої Свято-Георгіївської дзвіниці, згадати своїх бойових товаришів, поставити свічки пам’яті за загиблими на полі бою і померлими від ран, а також помолитися за здоров’я нині живих героїв-переможців.

Своє продовження урочистості мали в Криворізькому міському театрі драми і музичної комедії імені Т.Г. Шевченка, де для ветеранів та гостей свята відбувся святковий концерт за участю найкращих творчих колективів міста. У своєму слові митрополит Єфрем тепло і привітно привітав ветеранів з Днем Великої Перемоги – святом, що є спільним і дуже близьким для всіх нас, і побажав, щоб над українською землею запанували мир і братня любов:

- Низький вам уклін, дорогі наші ветерани. Я хочу вас завірити, що усі ми, кожний на своєму місці, будемо робити усе, щоб зберегти благодатний мир – цей дар Божий, який нам дає Господь для нашого щастя і блага. З Днем Перемоги!