Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Волинській духовній семінарії відзначили престольне свято

24 травня, у стінах Волинської духовної семінарії відбулось святкове богослужіння з нагоди престольного свята семінарського храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Літургію звершив протоієрей Рустік Капауз у співслужінні викладачів ВДС.

Цього дня Православна Церква вшановує пам’ять великих подвижників, які проповідували євангельське вчення, навертали людей у християнство, а також склали переклад на слов’янську мову церковних книг, які значно спростили богослужіння, зробивши його доступним для слов’ян.

Велике просвітництво слов’янських народів після передчасної смерті святого Кирила продовжив його брат, котрий надалі перекладав богослужебні книги. Їхня мудрість та сила віри залишили унікальну спадщину, яку продовжили розвивати їхні учні.

Протоієрей Рустік Капауз привітав з престольним святом вихованців Волинської духовної семінарії, наголосивши на тому, що подвиг святих братів має бути прикладом для тих, хто має намір присвятити своє життя священицькому служінню. Наприкінці відправи було виголошено многоліття всім, хто розділив свято духовної школи.