Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. На зібранні ГО Батьківський комітет м. Новоград-Волинського обговорили питання дитячого суіциду

Активісти Новоград-Волинського осередку ГО»Батьківський комітет» зібралися для обговорення важливих питань та новин.Все зібрання було присвячене протидії поширених в інтернетному просторі суїцидальних груп.
26 квітня куратор комітету прот.Сергій Матвійчук виступив з доповіддю про інформаційну суїцидну війну проти дітей в соціальних мережах під назвою — «групи смерті».Тільки у одній соціальній мережі «В Контакте» нараховують до 1500 таких груп. Адміністратори даних груп добре знають психофізичні потреби школярів. Потенційні учасники груп — діти із сильним дефіцитом уваги та любові від дорослих,жорстоке поводження у сім’ї.
Священик наголосив на необхідномті брати активну участь у дозвіллі дітей,створювати здорову атмосферу у домі, не залякувати своє чадо при виявленні участі в цих групах,залучати батька чи авторитетну людину(священика чи викладача).Також батьки повинні самі зареєструватися у соцмережах для кращого контролю над дітьми та при потребі використовувати програми-фільтри. Приємно відзначити,що слова о.Сергія доповнили присутні священики, педагоги та психологи.