Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Керівник історичного відділу увійшов до складу обласної конкурсної комісії з видання книг серії «Моя Вінниччина»

11 травня відбулося засідання конкурсної комісії при Вінницькій облдержадміністрації з відбору творів серії «Моя Вінниччина». У засіданні у якості члена комісії брав участь керівник історичного відділу Вінницької єпархії ієрей Назарій Давидовський. На розгляд комісії було представлено двадцять вісім книг, які претендують на появу у світ. За написання історій своїх сіл, селищ, містечок взялися не лише професійні письменники, журналісти, краєзнавці, архівісти, але й один колишній голова райдержадміністрації, а також священик. Клірик Вінницької єпархії протоієрей Володимир Леванчук представив на розгляд свою працю з історії православних храмів Хмільницького району.
Попереду, як зазначив на свої сторінці у мережі Facebook ієрей Назарій Давидовський, — кропітка праця з ознайомлення, опрацювання, голосування та безпосередньо видання. З огляду на те, що до складу комісії увійшли справжні професіонали своєї справи, ентузіасти наукової, пошукової і бібліотечної справи, зокрема журналіст і письменник Вадим Вітковський, історик і архівіст Юрій Легун, історик Олександр Федоришен та інші, робота комісії обіцяє бути цікавою і плідною.
Митрополит Симеон благословив ієрея Назарія Давидовського і висловив сподівання, що його робота буде професійною та корисною як для Церкви і церковної історії, так і для суспільства в цілому.
Прес-служба Вінницької єпархії