Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АСТАНА. (КАЗАХСТАН). Митрополит Полтавский Филип взяв участь усвяткуванні 145-річчя заснування Туркестанської єпархії

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення Високопреосвященнішого Олександра, митрополита Астанайського і Казахстанського, митрополит Полтавський і Миргородський Филип приймає участь в урочистостях з нагоди 145-річчя заснування Туркестанської єпархії.
18 травня — в день пам’яті великомучениці Ірини — в Успенському кафедральному соборі м. Астани відбулася Божественна Літургія з нагоди 145-річчя заснування Туркестанської єпархії.

На урочистості була доставлена чудотворна мироточива ікона Пресвятої Богородиці «Пом’якшення злих сердець».Святкову Божественну Літургію очолив митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр.
Главі Православної Церкви Казахстану співслужили: митрополит Филипопольський Нифон (Антіохійська Православна Церква), митрополит Тамасоський і Орінійскій Ісая (Кіпрська Православна Церква), митрополит Ловчанський Гавриїл (Болгарська Православна Церква), митрополит Пловдівський Миколай (Болгарська Православна Церква), митрополит Полтавський і Миргородський Филип, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Білостоцький і Гданський Яків (Польська Православна Церква), а також інші архіпастирі, які прибули на урочистості.
Архіпастирі піднесли молитву про мир в Україні.

Літургія завершилися славленням перед мироточивої іконою Пресвятої Богородиці «Пом’якшення злих сердець».

Високопреосвященніший митрополит Олександр сердечно подякував архіпастирям, які прибули на урочистості, священнослужителям, ченцям та мирянам за теплі слова благопобажань, і попросив у всіх учасників богослужіння сугубих молитов про дарування допомоги Божої в своєму подальшому служінні Церкві Христовій на Казахстанській землі.

Глава Казахстанського Митрополичого округу привітав ієрархів, духовенство та віруючих зі святкуванням 145-річчя заснування Туркестанської єпархії і радістю принесення в столицю країни Мироточивого образу Цариці Небесної.