Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД-МУКАЧЕВО. Єпархія взяла участь у Всеукраїнській молитві за мир в Україні

2 квітня Мукачівська Православна єпархія долучилася до Всеукраїнської молитви за мир в Україні.

МУКАЧЕВО. В Мукачеві захід відбувся на центральній площі міста над Латорицею, біля пам’ятника святим Кирилу та Мефодію.
З благословення керуючого Мукачівською Православною єпархією участь в молитві взяли: благочинний Мукачівського кафедрального собору на честь ікони Почаївської Божої Матері, протоієрей Володимир Орсаг та благочинний міста Мукачева, протоієрей Петро Лях. До молитви долучилися також представники духовенства інших релігійних об’єднань Мукачева.
Сотні мукачівців разом з духовенством піднесли свої молитви за перемогу та справедливий мир, за звільнення полонених і в’язнів, які за вірність Україні позбавлені окупантами свободи. Лунали також молитви за мирних мешканців Донбасу і Криму, які страждають від війни та окупації, за біженців та вимушених переселенців, які полишили рідні оселі, рятуючи своє життя.

УЖГОРОД. В Ужгороді спільна молитва за перемогу і встановлення справедливого миру в Україні відбулася на Театральній площі, куди зібрались військовослужбовці, волонтери, духовенство та кілька десятків містян. Присутні помолилися за мир і спокій в Україні, перемогу у війні на Донбасі. відбулося також вшанування пам’яті загиблих захисників України. Так само, як і в Мукачеві у молитві згадувалися і вимушені переселенці з Донбасу та Криму, які втратили свої домівки і були змушені залишити рідні регіони. Частині військових було вручено церковні відзнаки за жертовність і відданість державі.

З благословення владики Феодора участь в молитві в Ужгороді взяли: благочинний Ужгорода, протоієрей Іван Моланич та намісник Ужгородського Воскресенського чоловічого монастиря, архімандрит Марк (Куштан) з чернецтвом обителі.

Нагадаємо, ініціатором проведення 2 квітня спільної молитви за перемогу та встановлення миру виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.