Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Філаретівці вдалися до провокацій проти священика УПЦ в Дулібах

У селі Дуліби Гощанського району Рівненської області прихильники Київського патріархату, котрим у свій час не вдалося відібрати культову споруду у вірян УПЦ, вдаються до брудних методів боротьби з настоятелем місцевої церкви протоієреєм Сергієм Тимофєєвим.
За інформацією місцевого населення Дулібів, до Гощанського відділу поліції минулого тижня надійшла заява за підписами чотирьох осіб (прибічників УПЦ КП) про те, що протоієрей Сергій Тимофєєв, настоятель храму на честь Різдва Богородиці, начебто підсипає до кадила якийсь невідомий білий порошок, яким одурманює прихожан на службі. Аби розібратись у ситуації, до вказаного населеного пункту вже навіть приїжджали за поясненнями представники правоохоронних органів. Окрім того, за неофіційною інформацією, до будинку священика мають теж навідатись правоохоронці, аби здійснити обшук.

Релігійна громада УПЦ села підозрює, що це є новою провокацією з боку представників УПЦ КП, аби вкотре збунтувати село, обмовити священика та домогтися нового витка релігійного протистояння.

Церковний конфлікт у селі триває вже більше двох років. Його ініціатором стала колишня сільська голова Леся Мирончук, котра є рідною сестрою благочинного УПЦ КП Гощанського району. За цей час було здійснено три спроби насильно увірватися у храм, усі наміри віряни УПЦ подолали успішно завдяки злагодженості та своїй більшості.