Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Дулібах розкольники намагалися зірвати святкове богослужіння УПЦ


7 квітня прихильники Київського патріархату влаштували провокацію у селі Дуліби Рівненської області, намагаючись зірвати святкове богослужіння громади УПЦ. Про це повідомляє кореспондент СПЖ.

Близько 20 філаретівців на чолі зі священиком УПЦ КП прийшли до храму УПЦ, вели себе агресивно, вигукували нецензурні слова та намагались влаштувати колотнечу, штовхаючи та смикаючи парафіян канонічної Церкви. За свідченнями очевидців, серед розкольників були присутні чоловіки з інших населених пунктів району.

Побоюючись захоплення храму, парафіяни УПЦ розпочали молебень, не відкриваючи церкву. В цей час представники Київського патріархату почали співати пісні на патріотичну тематику, після чого відслужили акафіст.

Провокація закінчилася о 10 годині ранку, оскільки «священик» Київського патріархату зняв підрясник та поспішив на маршрутку, яка вирушає з села о 10:20. Після цього православні віруючі змогли увійти до храму та почати святкове богослужіння.

За твердженнями жителів села, провокація планувалася розкольниками ще 5 квітня, коли вони звернулись до органів місцевого самоврядування з вимогою надати їм право звершити в храмі богослужіння у Вербну неділю та на Великдень. Однак храм належить на правах власності віруючим УПЦ, які не висловили бажання дозволити прихильникам Київського патріархату користуватися храмом та зібрали 186 підписів проти намірів УПЦ КП.

Нагадаємо, перешкоджання звершенню богослужіння, згідно з українським законодавством (ст. 180 ККУ), є кримінальним правопорушенням.