Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Свято-Благовіщенський храм міста П’ятихатки відзначив 20-річний ювілей


7 квітня, в свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав місто П’ятихатки Жовтоводського благочиння, де і звершив богослужіння в Свято-Благовіщенському храмі, який відзначав своє 20-річчя від дня заснування.
Божественну літургію владиці Єфрему співслужили благочинний Жовтоводського округу протоієрей Олександр Пономаренко, благочинний міста П’ятихатки та настоятель храму протоієрей Олександр Хилевич, духовенство Жовтоводського благочинницького округу, а також запрошені гості з Кам’янської єпархії: благочинний Верхівцевського округу протоієрей Володимир Хилевич та настоятель Свято-Іоанно-Предтеченського храму с. Посуньки протоієрей Володимир Миронець.
На малому вході правлячий архієрей з нагоди 20-річчя храму-іменинника та 20-річчя священицької хіротонії її настоятеля отця Олександра Хилевича нагородив його відзнакою Криворізької єпархії – медаллю святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких І ступеня. Також ряд кліриків Жовтоводського благочиння до свята Пасхи Господньої отримав чергові богослужбово-ієрархічні нагороди: настоятель Спасо-Преображенського храму смт Лихівка ієрей В’ячеслав Петриченко возведений в сан протоієрея, настоятель Свято-Миколаївського храму с. Чумаки ієрей Володимир Камино нагороджений наперсним хрестом, настоятеля Свято-Миколаївського храму м. Пятихатки ієрея Віктора Чумака відзначено набедреником.
По завершенні Божественної літургії був звершений святковий хресний хід, після якого владика Єфрем промовив повчальне слово на святкову тему – про Пресвяту Діву Марію і принесення Їй Архангелом Гавриїлом благої звістки про майбутнє народження Спасителя роду людського.
Після цього Архіпастир відзначив церковними нагородами благодійників храму: медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких І ступеня нагороджено народного депутата України Олега Кришина, депутата Дніпропетровської обласної ради та директора ПСП «Каспій» Геннадія Ісаєва, голову П’ятихатської районної ради Раїсу Галаган, П’ятихатського міського голову Олега Малоока, директора фермерського господарства «Пролісок» Миколу Назарчука. Також єпархіальною медаллю ІІ ступеня було відзначено директора ТОВ «Агроцентр К» Віктора Карпенка, а благословенні Архієрейські грамоти отримали найактивніші прихожанки храму.
Настоятель храму протоієрей Олександр подякував усім присутнім на храмовому святі гостям за духовне торжество та висловив подяку митрополиту Єфрему за архіпастирські молитви, подарувавши йому іменну книгу «Чиновник архієрейського священнослужіння». На молитовну згадку про ювілейне богослужіння парафіяни та настоятель отримали у дар від благодійників храмову ікону Божої Матері «Всецариця».