Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Напередодні престольного свята освячено накупольний хрест та центральний купол храму «Криворізької Віфанії»

8 квітня, у Лазареву суботу, спогад Воскрешення праведного Лазаря, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит в храм Входу Господнього до Єрусалима, що знаходиться на 5-му мікрорайоні Зарічному міста Кривого Рогу, поруч зі станцією Криворізького швидкісного трамваю «Зарічна».

Згаданий храм також отримав назву «Криворізької Віфанії», бо в ньому православні віруючі міста щороку наприкінці шостої седмиці Великого посту розпочинають свою молитовну ходу на власну Голгофу разом з Господом нашим Іісусом Христом, аби побачити Його славне Воскресіння.

Перед початком богослужіння на церковному подвір’ї зібралися вихованці недільної школи, які дзвінкими дитячими голосами прославили Господа Бога за все, створене Ним для нашого благого життя.

Божественну літургію митрополиту Єфрему співслужили намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинні Північного і Центрального міських округів протоієрей Георгій Базилевський та протоієрей Анатолій Риженко, настоятель храму протоієрей Ігор Сутурін та запрошене духовенство.

Після сугубої єктенії Криворізький архіпастир звершив уклінну молитву про мир в Україні.</h4>

На запричасному проповідь на тему євангельських подій, що згадуються Церквою у Лазареву суботу, виголосив настоятель храму Воздвиження Хреста Господнього протоієрей Євгеній Кльосов. Священик закликав усіх нас, споглядаючи на воскреслого Лазаря Чотирьохденного, завжди пам’ятати про Друге пришестя Іісуса Христа та готувати до нього наші безсмертні душі.

Після завершення Божественної літургії духовенство та миряни прослідували хресним ходом на церковне подвір’я, де митрополит Єфрем звершив чин освячення накупольного хреста та центрального куполу храму, який до свята Пасхи Господньої буде піднято та встановлено на дах храму.

Архіпастир привітав духовенство та парафіян з грядущим святом Входу Господнього до Єрусалима та подякував протоієрею Ігорю Сутуріну за його ревні пастирські труди, які він звершує у ввіреній йому парафії, та відзначив отця настоятеля черговою церковною нагородою – права носіння палиці. Священик у своєму слові у відповідь подякував правлячому архієрею за святительські молитви, а також від імені парафіян попросив благословення на подальші труди як по зведенню видимих стін храму, так і по вихованню невидимих душ у вірі і благочесті.