Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священики Хмільницького району взяли участь у Міжконфесійній раді релігійних організацій

31 березня в приміщенні Хмільницької РДА відбулося засідання Міжконфесійної ради релігійних організацій району. Вінницьку єпархію УПЦ на заході представляло духовенством м. Хмільника на чолі з благочинним Хмільницького району протоієреєм Михаїлом Шикируном.
На засіданні були розглянуті зокрема питання виховання дітей та молоді. Настоятель Свято-Вознесенського храму с. Уланів протоієрей Ярослав Микитин розповів про існуючий у області та в Україні досвід викладання в загальноосвітніх навчальних закладах предмету «Християнська етика», а також про залучення священиків та викладачів недільних шкіл до духовно-патріотичного виховання молоді під час проведення літніх оздоровчих таборів.
Серед інших питань, у обговоренні яких активної участі взяли представники УПЦ, були питання створення патронатних сімей на території району та реєстрації документів релігійних організацій.
Крім того було досягнуто домовленості з районною адміністрацією щодо проведення у найближчому часі конференції з залученням істориків, краєзнавців району, а також представників та історичного відділу Вінницької єпархії, присвяченої 240-річчю Вознесенського храму с. Уланів та іншим історичних духовним пам’яткам Хмільницького району.