Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІЄРУСАЛИМ. Делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем взяла участь в урочистій церемонії освячення відреставрованої Кувуклії

Реставрація каплиці над Гробом Господнім тривала дев’ять місяців.

22 березня 2017 року делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм взяла участь в урочистій церемонії освячення відреставрованої Кувуклії — каплиці над Гробом Господнього в Єрусалимі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство в офіційній поїздці до Єрусалима супроводжують митрополит Хустський і Виноградівський Марк, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

Освячення відреставрованої святині здійснили Константинопольський Патріарх Варфоломій та Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III. На заході також були присутні представники Помісних Православних Церков, релігійні лідери різних конфесії, прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас та інші політичні та громадські діячі.

Під час урочистої церемонії Патріарх Єрусалимський Феофіл подякував усім благодійникам за надання фінансової допомоги для відновлення каплиці над Гробом Господнім. Серед ктиторів він назвав і вірних Української Православної Церкви.

За словами глави Єрусалимської Церкви, відновлення Кувуклії важлива подія для усього світу. Святиню, як зазначив він, зберегли для майбутніх поколінь.

Реставрація каплиці над Гробом Господнім тривала дев’ять місяців. У своєму сучасному вигляді Кувуклія була зведена у 1810 році всередині храму Гробу Господнього, над печерою, де був похований і воскрес Іісус Христос. Святиня знаходиться під опікою Єрусалимської Православної Церкви, а також Вірменської та Римо-Католицької конфесій, які погодили першу в її історії реставрацію. Роботи велися силами фахівців з Національного технічного університету в Афінах.

Використано фото Олександра Ворсіна, rusdm.ru