Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УКРАЇНА. В храмах УПЦ помолилися про стражденних недугом наркоманії

Підтримку рідним та наркозалежним надають священики УПЦ постійно за телефонами гарячої лінії 0800 50 26 86.

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 1 березня 2017 року, у Всесвітній день боротьби з наркоманією і наркобізнесом, в храмах Української Православної Церкви звершили молебні за здоров’я стражденних від цієї залежності, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Молебень за постраждалих від наркотичної та алкогольної залежності звершувався цього року в третій день Великого Посту, після Літургії  Передосвячених  Дарів. У храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Лубни Кременчуцької єпархіїз вівтяря була винесена для поклоніння чудотворна ікона Божої Матері “Неупиваемая чаша”.

Після закінчення молебну з проповіддю до мирян звернувся благочинний Лубенського округу, настоятель храму протоієрей Іоанн   Кармазенко. “В перекладі з грецької «narke» – оцепеніння, «mania» – потяг, пристрасть. А як і кожна пристрасть — це рабство гріха. Офіційна медицина вважає, що наркоманія – це хвороба. А Церква ставиться до цього, як до прояву люті диявола, щодо повного закріпачення людської душі і знищення тіла. А отже, хоч і важко, але з цим негативом можна боротися. Піст, молитва та велике бажання  позбутися цього недуга, в поєднанні з упованням на безмежну милість і любов Бога — ось ті ліки, котрі повернуть людину до праведного життя”, — сказав він.

За останніми даними в Україні вживають важкі наркотики близько 550 тис. чоловік, а щорічна кількість наркоманів у нашій державі, за даними МВС, збільшується в середньому на 5-10%.

Про зцілення наркозалежних молилися в храмах Бердянської єпархії: у кафедральному соборі Різдва Христового м. Бердянськ, в Нікольському храмі с. Пологи, у Спасо-Преображенському храмі с. Кінські Роздори, Пологівський округу.

Наркоманія – це трагедія родини і суспільства в цілому, важка хвороба, яка дуже складно і довго лікується. Православна Церква ніколи не стояла осторонь від цієї проблеми. У багатьох містах існують православні реабілітаційні центри для нарко – та алкозалежних. Цю неміч можна перемогти. Але при двох неодмінних умовах: бажанні самого хворого і твердій вірі в Бога.

Молебні відбулися в храмах Запорізької єпархії: у церкві на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці с. Костянтинівка, у Свято-Покровському храмі м. Орєхова, в інших. Загалом, у Мелітопольському благочинні молебні про стражденних від наркоманії звершилиу всіх храмах міста.

Благочинний церков м. Мелітополя протоієрей Максим Смирнов очолив службу в храмі в ім’я вмч. Георгія Побідоносця. Священик звернувся до прочан і сказав, що Церква не може стояти осторонь проблем наркозалежних та їхніх родин, Вона молиться про цих людей і просить їм істинного покаяння і звільнення від цієї згубної залежності. “Ми християни і за заповідями Христа не можемо бути байдужими до проблем нашого народу”, – підкреслив він.

Окрім того, в м. Дніпро в найближчий вихідний день — 4 березня, відбудеться Хресний хід з молитвою про допомогу Божу в боротьбі з пристрастю наркоманії. Організатором Ходу став Опікунський центр для наркозалежних в честь преподобного Агапіта Печерського

Нагадаємо, що Синодальний відділ Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань надає постійну підтримку рідним та людям з цим важким і страшним недугом. Звернутися за допомогою можна за телефонами гарячої лінії 0800 50 26 86.