Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій провів очолив сповідь духовенства Володимирецького благочиння

Піст – особливий час для духовного очищення, яке необхідне як для мирян так і для духовенства. За традицією, що склалася у Сарненській єпархії, поліське духовенство у дні Великого посту приступає до Таїнства Сповіді та Причастя.
З цієї нагоди, духовенство Володимирецького благочиння Полісся зібралося у Свято-Преображенському кафедральному соборі міста Вараш для звершення Божественної Літургії Передосвячених Дарів та покаяння, котрі очолив керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій.
Більше 50-ти священників згуртувалися навколо свого архіпастиря для спільної молитви. Владика Митрополит особисто вичитав всі сповідальні молитви, виголосив проповідь щодо очищення душі від гріха. Молитва відбулася на високому духовному підйомі, чим вразила всіх присутніх на богослужінні. В слові проповіді Митрополит Анатолій, зокрема, сказав: «Тільки світле входить в Царство Боже, цим світлим повинна стати наша душа, яка не повинна бути потьмареною чорнотою гріха».
Після богослужіння владика провів збори духовенства, під час котрих не тільки застеріг духовенство від гріха, а і закликав бути відповідальними у своєму служінні Богу, Церкві та пастві.