Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Духовну семінарію відвідав координатор «київської молодіжки» ігумен Валеріан (Головченко)

8 – 9 березня , за благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Полтавську місіонерську духовну семінарію відвідав координатор «київської молодіжки» ігумен Валеріан (Головченко). Отець Валеріан прочитав лекції для студентів богословсько-місіонерського факультету на тему: «Місіонерські мости з поколінням комп’ютерщиків і аналогічне богослов’я».
Священник добре багатьом відомий не тільки як настоятель храму на ім’я Собору новомучеників і сповідників Церкви Руської на Лук’янівському кладовищі м. Києва, а й як координатор молодіжних зустрічей у Свято-Троїцькому Іонінському монастирі столиці, місіонер, член редколегії та постійний автор журналу «Отрок.ua».
У перший день отець Валеріан приділив особливу увагу комп’ютерним технологіям, привів безліч цікавих прикладів з сучасного життя та поділився місіонерським досвідом. «Щоб краще будувати місіонерські мости, потрібно знати, що у людини на слуху,» – зауважив лектор.
У вечері студенти поспілкувалися з гостем за чашкою чаю.
На другий день отець Валеріан говорив про основні аспекти богослужіння, проповіді, парафіяльного життя як громади та дав корисні поради молодим місіонерам. «Краще бути чесним, ніж здаватися праведним, бо краще бути, ніж здаватися…» – сказав він.
Зустріч пройшла у живому спілкуванні з аудиторією. Лектор розповів багато історій з життя, поділився досвідом, поглядами, здогадками, думками. Студенти задали безліч питань та отримали вичерпані відповіді. Вихованці Духовної школи вдячні отцю Валеріану та з нетерпінням чекатимуть наступних зустрічей з ним.