Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Предстоятель РПЦ висловив співчуття у зв’язку з кончиною митрополита Ніфонта

Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив співчуття у зв’язку з кончиною митрополита Ніфонта. Про це повідомляє сайт patriarhia.ru.

Його Блаженству Блаженнішому Онуфрію, митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство, возлюблений у Господі Владика!

Зі скорботою сприйняв звістку про смерть Преосвященного Ніфонта, колишнього митрополита Волинського і Луцького. Висловлюю щирі співчуття Вам, єпископату, кліру і пастві єпархії, рідним і близьким покійного.

Владика Ніфонт чимало потрудився на славу Божу і на благо Святої Церкви. Сорок років тому після закінчення Московських духовних шкіл він, будучи молодим ієромонахом, рішенням Священноначалія був спрямований на рідну Волинь, де здійснював пастирське служіння.

У 1990 році Господь покликав архімандрита Ніфонта до нових ще більших звершень: у Володимирському соборі Києва відбулася його єпископська хіротонія. Два роки Владика був правлячим архієреєм Хмельницької єпархії, а потім переведений на Волинську кафедру. Він старанно займався відродженням церковного життя у ввіреному йому наділі, виявляв турботу про клірі і паству, вносив свій внесок в утвердження канонічного Православ’я в Україні, прагнув бути «творцем бездоганним, що вірно навчає науки правди» (2 Тим. 2:15).

Нині ви проводжаєте в дорогу всієї землі ревного служителя Вівтаря Господнього. Разом з усіма вами молюся за упокій його душі в оселях небесних.

Вічна пам’ять новопреставленому митрополиту Ніфонту.

З любов’ю у Христі

+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ