Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. У День Торжества Православ’я відбулась Хресна хода вулицями міста

5 березня, у Неділю Торжества Православ’я, з благословіння керуючого Могилів-Подільською єпархією митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта відбулася хресна хода, у якій взяли участь священики міста Могилева-Подільського та району разом із віруючими з різних парафій єпархії.

Після закінчення Церковних богослужінь люди зібралися у храмі преподобної Параскеви Сербської села Немії, де, після трапези, настоятель храму протоієрей Віталій Лоцько разом із настоятелем Свято-Михайлівського храму села Серебрії протоієреєм Іоанном Яремою звершили молебень перед початком хресного ходу.

Вирушивши у дорогу, з хоругвами і іконами, християни пройшли вулицями міста Могилева-Подільського та зайшли в усі православні храми.

Першим місцем, куди зайшов хресний хід, став кафедральний собор великомученика Георгія Побідоносця, де, під дзвін дзвонів, їх урочисто зустріли митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та священики кафедрального собору з іконою Матері Божої «Страсна».

Обійшовши навколо кафедрального собору, хресний хід разом із вірянами, які долучалися дорогою, зайшли у собор Святителя Миколая чудотворця та храм благовірного князя Олександра Невського.

Дорогою усі зупинилися біля Могилів-Подільського прикордонного загону, де митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт разом із священиками єпархії звершили заупокійну літію біля Меморіалу слави, під час якої помолилися за упокій воїнів.

Долаючи чималу відстань шляху, люди щиро молилися найвідомішими для усіх молитвами, співали Символ віри та тропар Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Завдяки трудам деяких парафіян, які власними силами приготували їжу, солодощі та різні напої, люди змогли підкріпити і свої тілесні сили.

Біля кінцевої зупинки, до якої прямував хресний хід — Хреста, якого встановлено на в’їзді у село Бронниця, учасників хресного ходу урочисто зустрів настоятель Свято-Успенського храму села Бронниці архімандрит Михаїл Ковлик з парафіянами храму.

Зі словами вдячності до усіх звернувся протоієрей Петро Пацкан, який після зустрічі в храмі, у якому він є настоятелем, також приєднався до хресної ходи.

Після промови, архімандрит Михаїл Ковлик відслужив водосвятний молебень перед Хрестом та окропив усіх присутніх святою водою.

Закінчився хресний хід поклонінням Хресту, частуванням учасників ходу різноманітною випічкою з чаєм та словами щирої вдячності священикам і вірянам за труди, які робилися заради прославлення Божого Імені та стали ще одним свідченням підтримки православної християнської віри у наш час.