Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. У єпархії відбулась презентація книги «Муровано-Куриловецька Голгофа. ХХ століття»

17 березня у Будинку культури смт. Муровані-Курилівці відбулася презентація книги «Муровано-Куриловецька Голгофа. ХХ століття», яка є своєрідним довідником, у якому зібрані архівні матеріали про політичні репресії часів більшовицької доби проти віруючих Православної Церкви на Мурованокуриловеччині.
Ця книга вийшла з благословення правлячого архієрея митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, завдяки її автору — відомому краєзнавцю і досліднику Анатолію Сваричевському та завдяки значній допомозі і активному сприянню у виході данної збірки голови Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Сергія Ладана.
Участь у заході взяли: керівник історичного відділу Могилів-Подільської єпархії ієромонах Софроній (Чуприна), представник Муровано-Куриловецького благочиння протоієрей Ігор Бабій, автор книги Анатолій Сваричевський, голова РДА Сергій Ладан та інші гості, які презентували нову збірку перед присутніми.
У свою чергу, ієромонах Софроній (Чуприна) від імені митрополита Агапіта подякував автору книги та усім, хто прийняв участь у її створенні і виходу у світ.