Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Свято-Покровському храмі відслужили панахиду за протоієреєм Валентином Негодою

16 березня у Свято-Покровському кафедральному храмі міста відслужили панахиду за видатним священиком Волинської єпархії УПЦ протоієреєм Валентином Негодою, який завершив свій земний шлях 29 жовтня 2015 року – після вісімдесяти семи років достойного життя і служіння громаді. Панахиду відправив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, котрому співслужили священнослужителі Луцька. Серед них – вихованці шанованого батюшки, для яких отець Валентин довгі роки був духовним наставником. Відправу було звершено з нагоди дня народження священика.

Торік восени керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл освятив пам’ятник на могилі отця Валентина Негоди. Спочилий священнослужитель прожив у Луцьку понад сімдесят років, відтоді, як його шістнадцятирічним хлопцем віддали для служіння Церкві.

Ця людина була взірцем чесного і відданого духівника, справжнім пастирем для православної громади Луцька. Протоієрей Валентин Негода своїм прикладом вчив молодих священиків сприймати з великою радістю службу Божу, був щирим віруючим та добрим вчителем для всіх, хто його знав.

Цього дня, після відслуженої у храмі панахиди, луцькі священики помолились і біля могили, де похований спочилий священнослужитель.