Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У духовних школах відбулася VIІІ щорічна студентська конференція

14 березня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у стінах Київської духовної академії і семінарії провела свою роботу VIІІ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі».
Цьогоріч конференція присвячена 25-річчю Харківського Архієрейського Собору Української Православної Церкви, який відбувся 27-28 травня 1992 року.
На початку пленарного засідання, яке відбулося в актовій залі Києво-Печерської Лаври, з вітальним словом до присутніх звернувся Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви. Ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ, професор, митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, повідомив присутнім про тематику запропонованих доповідей та познайомив з учасниками конференції. Він виголосив першу пленарну доповідь, присвячену передумовам і канонічним наслідкам Харківського собору.
Перед завершенням пленарного засідання відбулась презентація видань, які вийшли друком в Київській духовній академії, та вручення іменних стипендій Предстоятеля УПЦ найкращим студентам вищих духовних навчальних закладів. Також Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив премії викладачам КДАіС, які здійснили підготовку навчальних посібників у минулому році.
Після пленарного засідання робота конференції продовжилась у 9 секціях: «Православ’я в сучасній Україні: проблеми та перспективи», «Біблійні науки», «Догматичне богослов’я та патрологія», «Історія Церкви», «Християнство у ХХ ст.», «Історія духовних шкіл», «Спільні питання богослов’я, філософії та культури», «Літургічне богослов’я» та «Церковно-практичні дисципліни».
Цього року захід, який щорічно проводить Київська духовна академія, зібрав представників різних духовних навчальних закладів. Всього під час роботи у секціях учасникам форуму було запропоновано понад 100 доповідей, авторами яких стали студенти та аспіранти Київської духовної академії та семінарії, Московської духовної академії, Одеської, Волинської, Полтавської, Харківської, Почаївської духовних семінарій, Чернігівського духовного училища, а також представники світських навчальних закладів: Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Житомирського державного університету ім. І. Франка, Хмельницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, Чернігівського обласного педагогічного ліцею, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т.Рильського та ВБО інвалідів та пенсіонерів “Обличчям до істини”.