Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Людина, яка дотримується Великого посту, обов’язково отримає від Бога велику нагороду — Предстоятель

 Блаженніший Митрополит Онуфрій після читання першої частини Великого покаянного канону в своїй проповіді розповів про користь посту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«По милості Божій, дорогі брати і сестри, ми вступили у Великий піст. Минув один день — кожен з нас поклав початок подвигу по своїм силам і можливостям», — зазначив він.

Блаженніший владика підкреслив, що з допомогою утримання під час посту ми відновлюємо свій природній чин і стаємо здатними бачити Творця.

За словами Архіпастиря, «піст нагадує нам райське життя Адама, як він харчувався в раю, його спосіб життя і вводить нас в природній стан, в якому була створена людина».

«Коли людина поститься, то крім користі від утримання, вона ще отримує особливе благословення», — сказав Предстоятель.

Він розповів притчу про важливість дотримання постів в середу і п’ятницю і зазначив, що перед Богом цінний навіть невеликий подвиг, який людина звершує задля Нього. За такі труди християнину надсилається благодатна допомога.

«Я думаю, що та людина, яка дотримується Великого посту, обов’язково отримає від Бога велику нагороду — отримає від Бога благодать, яка буде охороняти її під час земного життя і введе у блаженну вічність».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, дотримуватися, по мірі сил, цього Святого і Великого посту. Щоб і ми сподобилися милості — мати благодатну поміч терпіти скорботи, хвороби, різні неприємності у цьому житті. Щоб ми в цих спокусах були переможцями, щоб вони нас не зламали, не знищили в нас християнську любов, повагу, терпіння. А у вічності, щоб ця благодать Божа сподобила і нас побачити ту славу, яку побачили святі угодники Божі, що в пості й молитві проводили своє земне життя», — побажав Митрополит Онуфрій.