Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У новому приміщенні Єпархіального Управління відкрито та освячено храм

11 березня, у відновленому приміщенні Житомирського Єпархіального Управління відбулась святкова та знаменна подія — відкриття та освячення домового храму на честь святого праведного Никодима, який був таємним учнем Ісуса Христа.
З нагоди цієї події було звершено урочисте освячення престолу та храму цілком. Також у церкві звершили першу Божественну літургію святителя Іоанна Златоустого. Богослужіння очолив Високопреосвященніший Никодим, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський. Владиці співслужили: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), завідуючий канцелярією протоієрей Сергій Грицаюк.
На святу літургію зібрались працівники установи та гості. Богослужіння оспівував архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору.
Владика Никодим привітав усіх присутніх із єпархіально-історичною подією, побажав аби святий храм та його небесний хранитель допомагали кожному в добрих починаннях, спілкуванні із Богом та наближенні до спасіння. Насамкінець у церкві була відслужена заупокійна літія.