Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Завершилася чергова поїздка священиків-волонтерів у зону АТО

З 6 по 10 березня тривала чергова поїздка вінницьких священиків-волонтерів на схід України. Для настоятеля храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова с. Михайлівки Вінницького району протоієрея Анатолія Кузнєцова ця поїздка була тридцятою за рахунком. Разом з ним у зону АТО вирушили протоієреї Олексій Волков та Василій Августінов.

Священики супроводжували гуманітарний вантаж, який складався з продуктів харчування, зібраних духовенством і вірянами Вінницької єпархії УПЦ і благодійниками, а також медикаментів, засобів особистої гігієни, запчастин для автомобілів та інших необхідних речей. Разом із священиками вантаж супроводжував Сергій Буравель — представник Союзу десантників Вінниччини – організації, яка спільно з Вінницькою єпархією лише за два місяці 2017 року здійснила чотири рейси на схід, направивши на потреби мирних жителів і військовослужбовців Збройних Сил України понад 100 тон гуманітарної допомоги.

Цього разу священики з волонтерами супроводжували повний «Камаз» і вантажний мікроавтобус. Транспорт був наданий військовими у рамках співпраці із Цивільно-Військовим Співробітництвом Збройних Силу України (СІМІС). Саме до штабу СІМІСу у Бахмуті доставили основну частину вантажу. Звідси офіцери протягом наступних кількох тижнів будуть розвозити допомогу нужденним мирним жителям які залишилися жити у безпосередній близькості до зони бойових дій.


Не забули священики завітати й до своїх давніх знайомих – мешканців Будинку Милосердя для престарілих у с. Новомихайлівка та дитячому будинку у м. Часів Яр. Тут завжди раді допомозі від православних мешканців Вінниччини.
Частину гуманітарного вантажу передали військовим 130 та 131 батальйонів. Серед іншого передали бійцям домашні вареники, яких працівниці навчальних і виховених закладів Михайлівки наліпили аж 75 відерець.

У 131-му батальйоні вінницькі священики відправили молебень. Бажаючі військовослужбовці мали змогу сповідатися та причаститися Святих Христових Таїн.

Побували волонтери й на «Коксохімі» у Авдіївці, а потім відправилися у Северодонецьк. Тут для місцевого військового госпіталю священики передали запчастини, необхідні для ремонту реанімаційних автомобілів.

Повернувшись додому, волонтери передали слова подяки від військових, мирних жителів і особливо від мешканців Будинку Милосердя усім священикам і парафіянам, які долучилися до збору чергового гуманітарного вантажу. Особливу подяку було висловлено командуванню Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України, а також жителям Вінниччини, які надавали всебічну підтримку волонтерській ініціативі Вінницької єпархії УПЦ та «Спілки десантників Вінниччини», а саме, Григорію та Олександру Дерунам, Яні Коваль, Ігорю Білоусу, Миколаю Мовчанюку, Олегу Парфілову, Валерію Владиці, Наталії Конопліч, Дмитру Глухману, Олександру Нечаєву, Роману Вербицькому, Олександру Рудому, Людмилі Станіславенко і багатьом іншим.

Трудівницям з сіл Михайлівки і Гуменного, котрі вже перший раз активно долучаються до волонтерської допомоги, священики привезли грамоти від Начальника групи координації військово-цивільного співробітництва штабу АТО у Донецькій та Луганській областях. Самі протоієреї Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков отримали такі ж грамоти.

Прес-служба Вінницької єпархії