Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Військові ЗСУ нагородили священиків Вінницької єпархії УПЦ грамотами

 

Православні вінничани також отримали подяку від Донецької єпархії за допомогу Дому Милосердя парафії Чуда Архістратига с. Новомихалівка.

14 березня 2017 року, під час робочої наради зі співробітниками відділу Вінницької єпархії УПЦ з душпастирської опіки Збройних Сил України, яка проходила у єпархіальному управлінні під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона, священики-волонтери, котрі займаються доставкою гуманітарних вантажів з Вінницької єпархії у зону АТО, повідомили архієрея, що вони отримали грамоти за до допомогу Збройним Силам України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Грамотами були відзначені клірики Вінницької єпархії протоієреї Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков. У тексі грамот зазначено, що священики нагороджені «за постійну підтримку особового складу частин і підрозділів Збройних Сил України, які виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей». Підписав грамоти начальник групи координації цивільно-військового співробітництва штабу АТО на території Донецької та Луганської областей полковник В.М. Раєвський.

Митрополит Симеон повідомив, що на адресу Вінницького єпархіального управління також були надіслані грамоти «За благодійну дорогу Дому Милосердя парафії Чуда Архістратига Михаїла Донецької єпархії с. Новомихалівка», підписані настоятелем парафії та директором Дому Милосердя протоієреєм Ігорем Кубишиним.

Як повідомляють в єпархії, чергова поїздка у зону бойових дій на Схід України відблася з 6 по 10 березня. Священики супроводжували гуманітарний вантаж, який складався з продуктів харчування, зібраних духовенством і вірянами Вінницької єпархії УПЦ і благодійниками, а також медикаментів, засобів особистої гігієни, запчастин для автомобілів та інших необхідних речей.

Цього разу священики з волонтерами супроводжували повний «Камаз» і вантажний мікроавтобус. Транспорт був наданий військовими у рамках співпраці із Цивільно-Військовим Співробітництвом Збройних Силу України (СІМІС). Саме до штабу СІМІСу у Бахмуті доставили основну частину вантажу. Звідси офіцери протягом наступних кількох тижнів будуть розвозити допомогу нужденним мирним жителям, які залишилися жити у безпосередній близькості до зони бойових дій.