Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. За рік Церква допомогла воїнам та постраждалим у зоні АТО на 12,8 млн. грн.

Соціально-гуманітарна допомога Української Православної Церкви військовослужбовцям, пораненим воїнам, сім’ям військовослужбовців та постраждалим від бойових дій у зоні АТО у 2016 році склала 12,8 млн. грн., передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, повідомив, що вказаним категоріям також надано гуманітарну допомогу вагою близько 547 тон.

Протоієрей Владислав Діханов

«Звичайно, обсяг допомоги набагато більший. Не всі афішують свою благодійну діяльність, багато хто звершує справи милосердя потайки», – зазначив отець Владислав.

Він також зауважив, що кожен християнин покликаний служити Богу через свого ближнього. «Не можна бути байдужим у цей нелегкий для нашої країни час. Адже будь-яке горе – це наше спільне горе, будь-яке лихо – наше спільне лихо. Допомагати нужденним – наш безпосередній обов’язок», – підкреслив священик.

За даними відділу з соціально-гуманітарних питань, минулого року УПЦ допомогла майже 9,4 тисячам військовослужбовців і пораненим воїнам, придбавши продукти харчування, одяг і термобілизну, засоби гігієни, медикаменти та інше.

Також було надано допомогу 14 846 нужденним мешканцям зони АТО, вимушеним переселенцям та сім’ям українських військових.