Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Мощам цілителя Пантелеімона вклонилися в онкологічній лікарні

Святиню доставили в Одеський обласний онкологічний диспансер для поклоніння і молитви людям, які за станом здоров’я не можуть прибути в Спасо-Преображенський собор.

4 лютого 2017 року вранці за благословенням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела мощі святого великомученика і цілителя Пантелеімона були доставлені в Одеський обласний онкологічний диспансер для поклоніння і молитви людям, які за станом здоров’я не можуть прибути в Спасо-Преображенський собор. Про це повідомляєІнформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Ченці грецького монастиря та духовенство Одеської єпархії обійшли всі відділення і палати з важкими хворими, де кожен пацієнт зміг помолитися святому великомученику і цілителю Пантелеімону. Також усім хворим були роздані іконки великомученика Пантелеімона, освячені на ковчезі з його чесними мощами.

Персонал медустанови і пацієнти висловлювали щиру подяку митрополиту Агафангелу, афонським монахам і священикам Одеської єпархії за те, що вони змогли привезти цю велику святиню в лікарню.