Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АВДІЇВКА. Храми міста відкриті незважаючи на сильні обстріли

 На прохання митрополита Іларіона біля мощей великомученика Пантелеімона постійно моляться про стражденних на Донбасі.

Попри напружені обставини і безперервні бойові дії в Авдіївці продовжують повноцінно нести свою спасительну місію православні храми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

За благословенням митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона в храмах святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотоворця і Архистратига Божого Михаїла облаштовані польові кухні, де людям пропонують безоплатно гарячі кашу та чай.

Храм Святої рівноапостольної Марії Магдалини в черговий раз постраждав від обстрілу: вибиті шибки у вівтарі і куполі. Однак двері храмів міста відкриті для вірян, регулярно проводяться богослужіння. Виконується благословення Правлячого архієрея Донецької єпархії в храмах проводити запис людей, охочих виїхати в Покровськ (Донецька єпархія) і Ізюм (Ізюмська єпархія), де людям безкоштовно будуть надані тимчасове житло і їжа.

Також на прохання митрополита Іларіона біля мощей великомученика Пантелеімона в Одесі моляться про стражденних на Донбасі. Правлячий архієрей Донецької єпархії звернувся до митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела з проханням про молитву за Донбас Православний.

З благословення Одеського архіпастиря з 3 лютого щогодинно та цілодобово місцеве духовенство молиться біля ковчега з мощами великомученика і цілителя Пантелеімона, про стражденних на Донбасі, про невинних мирних жителів, які страждають від бойових дій. Священство і тисячі віруючих моляться про якнайшвидше відновленні миру.