Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь в обговоренні нагальних питань щодо звільнення військовополонених

26 січня за ініціативи Служби безпеки України в приміщенні Будінку культури СБУ відбулася зустріч представників силових структур з родичами військовополонених. Сторони зібралися для обговорення нагальних проблемних питань щодо звільнення з полону військовослужбовців та волонтерів, які досі перебувають на непідконтрольній Україні території.

Очолив зустріч голова Служби безпеки України Василь Грицак. Також були присутні радник голови СБУ Юрій Тандіт, перший заступник голови та керівник Антитерористичного центру Віталій Маліков, керівник Об’єднаного центру пошуку полонених та зниклих безвісти, представники Міністерства оборони, внутрішніх справ, Національної поліції, громадських та релігійних організацій.

На запрошення ініціаторів та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія  Українську Православну Церкву представляв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

Архієрей закликав матерів, жінок та родичів позбавлених волі та зниклих безвісти на Сході України в першу чергу молити Господа про вирішення проблем, пов’язаних з обміном. Владика Миколай запевнив присутніх, що Церква докладатиме і надалі своїх сугубих молитов і зусиль для скорішого повернення полонених додому.

Нагадаємо, протягом 2016 року за сприяння та безпосередньої участі Української Православної Церкви було звільнено з полону Олександра Яслинського, Юрія Потейчука, Святослава Савчука, Анатолія Семенюка та Тараса Колодія.