Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Очільника «УПЦ КП» вчергове упіймали на брехні

«Переходи»  так називають представники «УПЦ КП» побиття людей, спилювання замків, погрози, насилля та незаконне заволодіння чужим майном.

Чергове викривлення інформації про УПЦ прокоментував голова Юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрей Олександр Бахов, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на його сторінку у Facebook.

12 лютого в інтерв’ю журналісту каналу “Еспресо ТВ” очільник «УПЦ КП» Філарет Денисенко заявив, що до «Київського патріархату» «за минулий рік приєдналось сто, чи може більше парафій», які належать до Української Православної Церкви. Слід зазначити, що озвучена в ефірі «статистика» не має жодного документального підтвердження. Тож багатотисячна глядацька аудиторія стала свідком відвертого порушення 9-ї Заповіді Закону Божого з боку людини, яка називає себе патріархом.

Коментуючи таку заяву протоієрей Олександр Бахов зауважив: «Насправді з 2014 року в розкол Київського Патріархату перейшло 8 релігійних громад УПЦ і захоплено близько 40 храмів, що належать релігійним громадам УПЦ».

До того ж, храми, які захоплені прихильниками «Київського патріархату» шляхом тиску (в тому числі й фізичного) на вірян УПЦ, теж розкольники чомусь зараховують до тих, що «перейшли» по волі громад, яким вони належали до того. На жаль, так часто вважають і органи державної влади.

Натомість, виявити правдиву статистику переходів, на думку голови Юридичного відділу УПЦ, не становить труднощів. Розкольникам вистачило б для цього всього лиш показати 100 перереєстрованих статутів громад УПЦ, які змінили свою конфесійну приналежність, після внесення змін до своїх установчих документів. Однак, наразі, такої кількості змінених статутів не існує. А відтак – інформація про 100 парафій УПЦ, які перейшли до «УПЦ КП» є вигадкою. «Але і тут вдаються до маніпуляцій, — наголошує прот. Олександр Бахов, — с. Птича, с. Бадівка, с. Угринів, цей перелік можна продовжувати і продовжувати, де храми релігійних громад Української Православної Церкви захоплюються новоствореними релігійними громадами Київського Патріархату. Не повірите — вони це теж називають переходами».