Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ відвідав дитячі будинки, якими опікується Банченський монастир

9 січня, у день пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі поблизу міста Герца Чернівецької області.

Його Блаженству співслужили: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі єпископ Банченський Лонгин, єпископ Хотинський Веніамин, а також духовенство монастиря та клірики єпархії.

Під час літургії Предстоятель підніс молитву за мир в Україні.

Після богослужіння Архіпастир відвідав вихованців будинку для дітей-інвалідів при монастирі «Віра, Надія і Любов» та дитячого будинку у с. Молниця, яким опікується Банченська обитель.

Його Блаженство супроводжували митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник монастиря єпископ Банченський Лонгин та єпископ Хотинський Веніамин.

Діти радо вітали Предстоятеля. Для шанованого гостя вихованці дитячих будинків заспівали різдвяні колядки та піснеспіви, продекламували вірші.

Дякуючи за теплу зустріч, Блаженніший владика привітав діток та вихователів дитячих будинків із Різдвом Христовим. Дітям Предстоятель побажав міцного здоров’я, Господнього благословіння і щасливої долі, а вихователям — Божої допомоги у виконанні їхньої місії, після чого усім вручив різдвяні подарунки.

news.church.ua