Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. «Правий сектор» влаштовує свої провокація біля Собору УПЦ тепер і вночі

 

В ніч з 3 на 4 січня 2017 року, близько першої години, активісти «Правого сектору» влаштували чергову провокацію під кафедральним собором Тернополя на честь свв. вмчч. Віри, Надії та Любові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Невідомі залишили листівку і трафарет на воротах з черговими образами у бік священиків Української Православної Церкви, зробили фото на їхньому фоні, які пізніше виклали на своїх сторінках у соціальних мережах.

В Тернопільській єпархії припускають, що провокаторів налякав сторож, який їх помітив і почав телефонувати в поліцію.

За повідомленням секретаря єпархії протоієрея Стефана Балана, на адресу місцевої відділу поліції було направлено лист. Також з благословення правлячого архієрея митрополита Сергія планується посилити охорону, оскільки тиск на вірян Української Православної Церкви триває вже давно, та такого роду нічна провокація була здійснена вперше.

«Не відомо що від них наступного разу чекати», — зазначає священик.

Нагадаємо, що ось вже тривалий час «Правий сектор» кожної неділі влаштовує під кафедральним собором свої провокації, націоналісти роздають листівки з образливими закликами. За цим усім стежить поліція, не перешкоджаючи їхнім діям, мотивуючи свою бездіяльність тим, що свої акції радикали зареєстрували у міськадміністрації.

Фото з соціальних мереж