Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. У єпархії відбувся благодійний Різдвяний концерт


15 січня, за благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у кіноконцертному палаці дозвілля «Листопад» міста відбувся благодійний Різдвяний вечір православної духовної та вокально-хорової музики.
Негода не завадила полтавцям та гостям міста зібратися у ці Різдвяні дні у палаці дозвілля, аби розділити радість цього Великого Свята. У глядацькій залі не залишилось вільних місць.
«Це свідчення нашої єдності у прагненні до миру і злагоди у рідній Україні, дорогі брати і сестри!» — сказав у своєму зверненні до присутніх Високопреосвященніший митрополит Филип.
Відкрив Різдвяний концерт зведений хор духовенства єпархії під керівництвом протодиякона Георгія Ліндта.
У виконанні архієрейського хору Свято-Макаріївського кафедрального собору під керівництвом протоієрея Олега Приходька прозвучали колядки.
Різдвяні і літургійні піснеспіви цього святкового вечора звучали у виконанні всіх відомих хорів Полтавських храмів. Теплі та щирі пісенні привітання дарував глядачам відомий вокальний колектив «Покров» храму святих мучениць Віри, Надії , Любові та матері їх Софії під керівництвом Тетяни Дубової.
Прославляли Народженого Христа Спасителя юнацький хоровий колектив храму Різдва Пресвятої Богородиці, вокальний колектив «Різдво» Свято-Макаріївського кафедрального собору, хореографічний колектив «Just dance», дитячий ансамбль «Дзвіночок», хор «Благовість», народний ансамбль танцю «Світанок», вокальний колектив «Барвінок», і багато інших, знаних далеко за межами Полтавщини виконавців.
Довго не вщухали оплески народній артистці України Наталії Хоменко та народному артисту України Олександру Василенко.
Зі словами привітання наприкінці святкового вечора виступили владика Филип і міський голова Олександр Мамай.
Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України Високопреосвященніший митрополит Филип нагородив міського голову Олександра Федоровича Мамая орденом Української Православної Церкви святого князя Ярослава Мудрого.
Організатор та режисер цього незвичайного Різдвяного концерту Тетяна Дубова, а також виконавці були удостоєні Подячних грамот від Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа.