Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель звершив богослужіння з великим освяченням води у Києво-Печерській Лаврі

18 січня, в навечір’я Богоявлення, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з великою вечірньою та чином Великого освячення води в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Гостомельський Тихон та духовенство обителі.

Під час богослужіння була піднесена молитва про мир в Україні.

За літургією Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Петром Лисиченком.

По закінченні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив у храмі чин Великого освячення води і окропив усіх присутніх агіасмою під спів тропаря свята Богоявлення.

Наприкінці богослужіння Його Блаженство привітав паству з днем Навечір’я Богоявлення. Блаженніший владика нагадав, що спасіння людина отримує через покаяння.

«Святий Іоанн Хреститель хрестив людей через покаяння, а Спаситель прийшов і дарував нам у хрещенні спасіння, — зазначив Блаженніший владика. — У хрещенні люди звільнюються від гріха і стають сосудами благодаті Божої, стають спроможними ввійти в Царство небесне».

news.church.ua