Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В галереї «Соборна» завершився різдвяний фестиваль «Віфлеємська Зірка»

15 січня в галереї «Соборна» при Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового завершився VI різдвяний фестиваль «Віфлеємська Зірка», що проходив з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Протягом двох днів учасники фестивалю соборно прославляли Різдво Спасителя мовою театрального мистецтва і хорового співу. Нна сцені галереї «Соборної» виступали театральні колективи недільних шкіл та студій Києва та області, де дивували глядачів своїми театральними постановками. Всього на фестивалі взяли участь понад 200 дітей віком від 5 років і старше.

Свято очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій, який був обраний керівником почесного журі.

Переможцями стали: недільна школа храму в честь Світлописаного образу Пресвятої Богородиці (художній керівник Ольга Герасименко) з постановою «Щаслива сірітка», а також недільна школа храму на честь ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих» м. Вишневе (художній керівник Марина Сидорова) з постановою «Втрачене Різдво». 2-е місце зайняв колектив храму на честь ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих» м. Київ (художній керівник Ганна Екшіян) з постановою «Різдвяний вертеп». 3-е місце посіла недільна школа храму святої рівноапостольної княгині Ольги «Гармонія від казки до дійсності» (художній керівник Неоніла Ушакова) з постановою «Сяйво Віфвлеємської зірки».

Особливого колориту святкового дня фестивалю надала виставка дитячих малюнків «Наше Різдво-2017», яка розмістилася в приміщенні галереї. Свої таланти продемонстрували вихованці дитячих будинків, шкіл-інтернатів та недільних шкіл столиці.

Єпископ Бородянський Варсонофій і директор Духовно-просвітницького центру протоієрей Павел Білий від щирого серця і від імені всієї громади подякували всім, хто взяв участь і сприяв проведенню святкового заходу.