Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Тисячі віруючих попрощалися зі своїм духовним наставником протоієреєм Іоанном Хільчуком

10 січня на 89 році життя перестало битися серце протоієрея Іоанна Хільчука – великого подвижника благочестя, духовного наставника численних священослужителів, монахів і мирян в Україні та за її межами.
Віддати останнє земне вшанування улюбленому пастирю у Свято-Вознесенський храм села Овадне Володимир-Волинського району, де останні 7 років, аж до своєї блаженної кончини, служив отець Іоанн, прибуло близько двохсот священиків, десятки монахинь і монахів з Корецького ставропігіального, Зимненського, Михнівського жіночих монастирів, Почаївської Лаври, Милецької чоловічої обителі. А також тисячі мирян з різних єпархій України та з-за кордону.
Упродовж двох днів майже безкінечною вервечкою йшли люди поклонитися і віддати останнє цілування своєму духовному отцю – молитвенику, пораднику, утішителю в бідах і скорботах, ревносному пастирю на ниві служіння Христу – протоієрею Іоанну.
Клірики Володимир-Волинської єпархії безперервно читали над спочилим Священне Євангіліє, здійснювали богослужіння, підправляли паніхіди.
Заупокійну Божественну Літургію і Чин ієрейського Похорону, у співслужінні величезного сонму священиків, звершили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, вікарій Київської Митрополії архієпископ Городницький Олександр та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.
Супроводжували Заупокійну Літургію братський хор Почаївської Лаври та хор монахинь Корецького ставропігіального монастиря, які прибули до Овадного розділити жалобу своєї настоятельки ігумені Рафаїли — дочки спочилого протоієрея Іоанна.
У своєму поминальному слові на Заупокійній Літургії архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир відзначив основну рису спочилого пастиря – величезну, жертовну любов отця Іоанна до людей, яка зігрівала стражденних, зміцнювала знесилених, кликала до покаяння, вела до праведного життя і стійкості у вірі Христовій. Владика висловив надію, що з відходом протоієрея Іоанна у життя вічне ми здобули в його особі також ревносного предстоятеля біля Престолу Господнього і молитвеника за всіх нас.
З вдячністю за любов і турботу у дні прощання духовні чада несли своєму доброму пастирю оберемки троянд, гвоздик, хризантем. І перетворили його могилу у живий квітник на засніженій землі.
Поховали протоієрея Іоанна на кладовищі села Овадне поруч з його рідними.
Хай упокоїться його любляча душа в обителях Господніх!