Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Клірик єпархії провів лекцію для прикордонників

На території Грабівської сільської ради (Шацький район) діє відділ державної прикордонної служби «Грабове», працівники якого працюють над забезпеченням дотримання порядку в прикордонній смузі та охороною українсько-польської частини державного кордону України.

2 січня настоятеля Свято-Іллінського храму села Грабове протоієрея Дмитра Ковальчука було запрошено провести урок-лекцію на тему: «Світові релігії. Вплив православ’я на моральність українського народу».

Отець Дмитро провів бесіду із солдатами строкової служби ВПС «Грабове», метою якої було донести військовослужбовцям, що незалежно від місця перебування і покладених обов’язків, завжди потрібно дбати про свій духовний світ, про людське ставлення до усіх, з ким доводиться стикатися на життєвій дорозі, цінувати те, що посилає Господь і бути відповідальними за себе і близьких.

Священик розповів військовослужбовцям про заснування Церкви Христової, а також дав відповіді на ряд запитань: про розділення церков, про пости у Православній Церкві, про Різдвяний піст і значення його для християн, про сповідь і причастя, про Різдво Христове і цикл свят, пов’язаних з ним, про освячення Йорданської води (великої аігасми), про традиції водохрещенського купання.

На закінчення батюшка привітав усіх з Новим роком і наступаючими Різдвяними святами. Побажав усім міцного здоров’я, миру в державі і успішного закінчення строкової служби. Заступник начальника ВПС «Грабове» з персоналу майор Горніч Микола Адамович в свою чергу також подякував протоієрею Дмитру Ковальчуку і запросив до подальшої співпраці. Він пообіцяв, що незабаром у відділі прикордонної служби спільними зусиллями буде створена кімната для молитви.