Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Рачині з’явиться новий храм УПЦ замість захопленого

17 грудня, в день пам’яті святої великомучениці Варвари, у селі Рачин Дубенського району освятили фундамент для майбутнього храму. Громада УПЦ тут уже більше двох років проводить богослужіння в капличці святої великомучениці Варвари на сільському кладовищі, бо ще 1 вересня 2014 року представники Київського патріархату зайняли рачинську церкву в ім’я Казанської ікони Божої Матері, позбавивши православну громаду права молитися у власному храмі. Згодом, беручи до уваги утиски, що й надалі продовжуються від представників Київського Патріархату та місцевої влади, а також чисельність парафіян, віряни прийняли рішення про будівництво власної церковної будівлі.
Із благословення  митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія  закладку храму звершив секретар єпархії митрофорний протоієрей Олександр Єгоров. Він привітав усіх присутніх з радісною подією, та передав теплі слова підтримки від правлячого владики.
Настоятель храму священик Андрій Декер від імені всієї громади подякував отцю секретарю, а також благочинному протоієрею Сергію Новосаду й прибулому духовенству за підтримку та спільну молитву, зі словами привітання та вдячності звернувся до ввіреної йому пастви.