Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Семінар «Година духовності» відбулась у семінарії


1 грудня, з благословення , митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, на базі Полтавської місіонерської духовної семінарії пройшов духовно-освітній семінар «Година духовності», за участі методистів міського відділу освіти, представників загальноосвітніх навчальних закладів міста, викладачів та студентів семінарії.

Викладач та завідуючий канцелярією закладу протоієрей Миколай Попльонтаний провів оглядову екскурсію по Трьохсвятительському храму, ознайомив гостей з розписом домового семінарського храму на честь прп. Нестора Літописця, розповів про історію Духовної школи та її місіонерську діяльності сьогодні.

Завідуючий іконописним відділенням С.І. Горбань провів гостей по іконописним аудиторіям, розповівши про етапи написання ікони та її символізм. Педагоги з особливою цікавістю ознайомились з технологіями мозаїчного мистецтва та особливостями навчання іконописців.

Далі у читальному залі бібліотеки учасники семінару переглянули презентацію на тему: “Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці: традиції, звичаї, прикмети”, яку підготувала вчитель української мови та літератури Бондар В.П. ЗОШ І-ІІІ ступенів №6. Протоієрей Миколай розповів про духовне значення свята. Чоловічий квінтет семінаристів прославив Пресвяту Богородицю піснеспівами.

Організатори духовно-освітнього семінару сподіваються, що подальша співпраця педагогів загальноосвітніх шкіл та викладачів семінарії сприятиме духовно-моральному вихованню школярів.